Hele laget gjør deg god

GLADMELDING FOR RIDABU IL – Barn og unge (under 20 år) kan trene som normalt igjen fra og med 20/1

ballonger-parlemor-hurra-hurra-hurra-1

Barn og unge (under 20 år) kan trene som normalt igjen. Toppidretten må pause seriespillet

Regjeringen videreførte i dag flere av de strenge smitteverntiltakene, men anbefaler likevel lettelser i tiltakene som særskilt påvirker barn og unge. I Hamarregionen er det de nasjonale anbefalingene som gjelder.

– Antall nye smittetilfeller i Hamarregionen har vært synkende de siste ukene. Vi vurderer derfor at de nasjonale reglene og anbefalingene er tilstrekkelige for kommunene Ringsaker, Hamar, Løten og Stange, sier kommuneoverlege Ketil Egge.

Noen av tiltakene som gjelder:

  • Nasjonal skjenkestopp blir videreført inntil videre, og regjeringen vil gjøre en ny vurdering neste uke.
  • Videregående skoler og ungdomsskoler går tilbake til gult nivå fra onsdag.
  • Fritidsaktiviteter for barn og ungdom under 20 år kan gjenopptas. Kamper, cuper og stevner må fortsatt utsettes. Voksne anbefales å trene utendørs. Toppidrett anbefales å utsette seriespill i to uker. 
  • I private hjem kan man nå ha besøk av inntil 5 personer. Private sammenkomster i leide lokaler kan ha inntil 10 personer, utendørs inntil 20 personer.
  • Arrangementer som samler publikum og deltakere fra flere kommuner, anbefales utsatt. Ellers gjelder fortsatt regelen om max ti personer på innendørs arrangement, likevel 200 personer hvor alle i publikum sitter i fastmonterte seter. I begravelser kan det være opp mot 50 personer, selv om setene ikke er fastmontert. For eventuelle minnesamvær i leide lokaler, gjelder grense på inntil 10 personer.
  • Reiser som ikke er strengt nødvendige, anbefales fortsatt utsatt.
  • Lokal forskrift om dagaktivitet for eldre oppheves og aktiviteten kan gjenopptas. Det anbefales imidlertid lokalt at det gjennomføres med halv kapasitet, slik at tilstrekkelig avstand opprettholdes, og risiko for smitte reduseres nå under pågående vaksinering.
  • Ved sykehjem og omsorgsboliger i Hamarregionen fortsetter ordningen med avtalte besøk inntil vaksinering er helt ferdig blant disse gruppene.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn