Hele laget gjør deg god

Sesongens Fair Play-øyeblikk – 2023

J2013-3

Barnefotball handler om Fair Play og tilhørighet, og i en kamp for J10 mellom Fart og Ridabu tidligere i sesongen fikk man se et godt eksempel på dette.

Her er det to lag der både spillere og trenere kjenner hverandre godt fra før, og det ble derfor gjort en spesiell avtale mellom trenere og dommer før kampen.

I Fart sitt lag er det ei ivrig jente med Downs syndrom som med dispensasjon fra kretsen går som ekstra spiller i kampene. Trenerne i Fart ønsket å gjøre litt ekstra stas på denne jenta, og forespurte derfor om det var mulig å tildele Fart et straffespark i kampen som ikke skulle være tellende på resultatet, og at denne spilleren skulle få lov til å ta straffesparket. Dette var helt uproblematisk for trenere i Ridabu og kampens dommer.

Straffespark er ikke vanlig kost i barnefotball J10, men denne jenta har også en bemerkelsesverdig god skuddfot så straffespark ender ofte med mål på trening. I tillegg «godsnakket» trenere i Ridabu i beste Fair Play ånd med egen keeper om at dette kanskje ikke var situasjonen for å gjøre den beste feberredningen på repertoaret.

Mot kampens slutt blåste dommer så straffespark til Fart på noe som trolig hadde vært en tvilsom hands, men disse handsreglene nå om dagen er jo vanskelig å forstå selv i voksenfotball. Jenta sitt navn ble ropt ut fra sidelinjen som den som skulle ta straffesparket, og øyeblikket som deretter fulgte vil de som var involvert noe partisk kunne hevde var årets høydepunkt i barnefotballen på Innlandet når det gjelder Fair Play og tilhørighet. Ballen ble lagt godt til rette, trenere, spillere og publikum fulgte spent med, og jenta som helt sikkert kjente på spenningen gjorde seg klar. Hun utførte så er godt satt straffespark som gikk i mål bak en sporty og til vanlig meget habil Ridabukeeper.
Dette utløste årets unisont høyeste jubel på Fartbana, og smilet gikk helt rundt på mange av de involverte, og midt i flokken blant jublende spillere var ei jente som opplevde sitt store øyeblikk på fotballbanen.

Det er dette barnefotball bør handle om, Fair Play og tilhørighet. Takk til involverte trenere, spillere og dommer som skapte dette magiske øyeblikket som vil bli husket i lang tid av alle som var tilstede på kampen mellom Fart og Ridabu denne dagen.

Facebook
Twitter
LinkedIn